Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is iets wat steeds belangrijker wordt. We hebben maar één Aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Iedereen moet een steentje bijdragen om duurzaam te zijn, maar de grootste verschillen worden bepaald door bedrijven. Of je nou een kleine of grote onderneming hebt, je kunt er altijd wat aan doen.

Wij werken met een drukkerij die heel milieu bewust werkt en hier delen wij graag de details over:

- Chemische stoffen

In tegenstelling tot vele andere drukkerijen, gebruiken wij op geen enkele manier chemische stoffen in de productie van fotoproducten. Wij produceren onze producten op basis van digitale druk. In tegenstelling tot chemisch drukwerk is dit veel milieuvriendelijker en zorgt dit tevens voor een gezondere werkomgeving.

 

Bij chemisch drukwerk wordt gebruik gemaakt van o.a. Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen, Xyleen, Methanol, Isopropanol en Butanol. Deze chemicaliën zijn nodig om het drukwerk te realiseren, het onderhoud en het schoonmaken van de machines. Deze gevaarlijke materialen vormen een enorm milieurisico dat dat niet alleen kan leiden tot milieuvervuiling en opwarming van de aarde, maar daarnaast ook ervoor kan zorgen dat werknemers in de grafische industrie blootgesteld kunnen worden aan diverse oplosmiddelen in hun werkomgeving.

 

- C02-uitstoot

We werken veel samen met toeleveranciers uit Nederland en bij voorkeur uit de regio om ook op deze manier de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. We hebben een grote magazijnopslag waardoor er in grote getale ingekocht kan worden. Dit beperkt het aantal transportbeurten.

- Verpakking

We gebruiken steeds minder plastic bij het verpakken van de producten. In plaats van plastic gebruiken we steeds meer karton. We werken samen met een leverancier die duurzame karton verpakkingen levert. Dit is gerecycled materiaal.

- Afval scheiden

Papier en plastic wordt door het hele bedrijf gescheiden. Metaal wordt ook gescheiden. We bieden werknemers ook de mogelijkheid om oude telefoons in te leveren.

- FSC papier

 We gebruiken FSC gecertificeerd papier voor al onze fotoproducten.

- Restmateriaal

Restmateriaal wordt hergebruikt. Voorbeelden zijn overgebleven kurk en plastic. Plastic wordt gesmolten en vervolgens wordt er een nieuwproduct van gemaakt. Restafval minimaliseren we zoveel mogelijk.